Ecigg något du måste prova för att sluta röka

När du ska sluta röka med hjälp av ecigg

Så finns det massor av hjälpmedel men det finns ingen produkt. Som har lika hög frekvens av lyckade rökstopp som en ecigg. Det har gjorts hundratals med tester och studier runt om i världen där nästan alla kom fram till samma resultat. Att sluta röka med en e-cigg är antingen lika bra eller bättre som andra beprövade metoder. Såsom nikotintuggummin, nikotinplåster, spray eller tabletter.

Läkare runt om i hela världen börjar till och med nu att rekommendera e-cigaretter. Till sina patienter när dom ska sluta med sin tobak. Det finns dock en liten skara av läkare som fortfarande är skeptiska till e-cigaretten. Men det visar sig mer och mer att dom inte har tagit till sig all den fakta. Som faktiskt finns på bordet. Det har också visat sig att många av dom oroande tester och studier som gjorts av olika institut och forskare. Har varit påkostade av antingen motståndare till e-cigaretter eller rent av jobbar eller lobbar för just tobaksbolag och tillverkare.

Den senaste studien

Till exempel som skapade stora nyhetsrubriker var en studio gjord på en laboratorium i China. Där det senare då visade sig att läkarteamet som utfört studien var från början emot e-cigaretter. Det test dom utförde var också helt onaturligt utfört och vid närmare granskning av tillvägagångssättet av testet på e-cigg. Så visade det sig att ingen människa skulle kunna röka varken en vanlig cigarett eller e cigg på det sättet.

Det dom hade gjort var att dom hade en maskin som fungerade ungefär som en dammsugare. Och sög in röken genom en slang ifrån först en cigarett och sedan en e-cigg. All den rök som sögs in passerade genom ett filter och det filtret analyserade man sedan noggrant med olika instrument. Man fann då att en e-cigarett innehöll en hel del tungmetaller och skadliga ämnen. Oj då tänkte många och framförallt stressade journalister som inte läste igenom hela studien. Missade ju då hur testet hade utförts och hoppade direkt till resultatet och sedan skrev sin artikel. Och sedan så spreds det bara över en natt över hela världen att e-cigaretter innehåller massor av skadliga ämnen.

Men hur gick egentligen testet till?

Jo dom hade som sagt kopplat en slang till e-cigaretten och sedan satt på den lilla dammsugaren som sög. Och sedan sög den, och sedan fortsatte den att suga i totalt 11 minuter.
– Ja precis så. Och för folk som inte rökt tidigare kanske detta låter ok men för en person som någonsin rökt. En vanlig cigarett eller e-cigg Så vet man att för det första så finns det ingen människa i världen. Som kan ta ett enda bloss i 11 minuter.

För människor som använder e-cigg så vet man också att förbränningen i e-ciggen måste ha blivit otroligt varm. Och det finns ingen som skulle använda e-ciggen på ett sådant onaturligt sätt. Ett bloss på en e-cigg vara kanske max 5 sekunder. Men genom detta test så borde alltså förbränningen och förångaren ha blivit otroligt överbränd. Och bomullen i förångaren borde också ha blivit bränd. Och det är antagligen där som mycket av dom tungmetaller som upptäcktes kommit ifrån. Samt att den e-juice som används är ju inte tänkt att förångas i sådan hetta som testet utfördes. I så det blev istället för den normala ”förånga” så måste det ha bränns likt en vanlig cigarett. Vilket är raka motsatsen till hur en e-cigarett och e-juice används i normala förhållanden.

Många erkända läkare och professorer kallade testet för helt orimligt och menade på att det finns ingen människa. Som kan ta så långa bloss och ingen människa fortsätter att röka på sin vanliga cigarett. När man kommit ner till filtret, men enligt detta test så skulle man ha rökt upp det också.

Exploderande ecigg

På senare år har det i tidningarna skrivits en hel del om exploderande e-cigg och att dom är livsfarliga. I Sverige har det till dags datum inte rapporterats ett enda fall där någon har skadats av en exploderande e-cigg. Det har förekommit att batterier har överhettats och skapat skada på kläder och möbler. Men det har precis som i 99% av fallen handlat om handhavande fel eller väldigt modifierade e-cigaretter.

Handla bra och billiga vapar och ecigg

I Sverige finns det riktigt många bra och säkra butiker och webbshop som säljer e cigg. Vi har valt att skriva om en av våra favoriter här och det är ecocig.se. Deras sortiment av bra och säkra produkter. Gör dom till en av våra favoriter och man kan alltid lita på deras bra service och fina support. När du handlat så får du alltid med något extra, godis, prover eller tillbehör. Jacob och Rickard som jobbar på ecocig. Har i 5 år drivit butiken och dom har gjort ett fantastiskt jobb med service och produktval. Vi rekommenderar dom starkt och ger ecocig 5 stars i betyg och omdöme.

Ecigg

Ska du köpa ecigg i Sverige så är det definitivt ecocig.se du ska vända dig till.